Fashion Lifestyle Magazine Списание за мода и лайфстайл - брой 126

ЧАНТАТА – НОВОТО ДАМСКО БИЖУ

Здравка Николаева

През този сезон класическата линия при чантите придобива малко по-артистични, свежи и екзотични очертания, благодарение не само на формата им, но и на цветните релефни или гладки кожи. Лакът често доминира. Десените и закачливите акценти са забележителни. Всичко това доказва, че чантата се превръща в емблематичен аксесоар за дамите. При това колкото по-шикозна и модерна – толкова по-добре. Изборът на чанта от естествена кожа пък доказва внимание към качеството и детайлите, което ви изстрелва на челните места в класацията “Най-стилно облечена”.

Ние от Fashion Lifestyle Magazine имаме няколко идеи как да разнообразите гардероба си с този аксесоар и в същото време да сте на гребена на модната вълна.

Преди всичко следвайте златното правило: стремете се да комбинирате чантата си с облеклото за деня – по стил, дори и по цвят. В повечето случаи комбинацията обувки и чанта е задължителна. В противен случай и най-скъпата и прекрасна по вид дамска чанта може да звучи неадекватно спрямо <а href="https://www.fashion.bg">дрехите ви, мястото и часовия пояс, в който се намирате.

Крокодилската кожа или нейната имитация са зимният лукс при чантите. Почти няма световен и български бутик, в който витрината да не е украсена с чанта в този стил. Спецификата на самата кожа я прави особено оригинална и й придава очарователен шик. Тази тенденция лансира и новата колекция на чантите “Фабиана”. Кожата е решена в черно или кафяво.

Свръх големите размери при чантите придават на класическата визия по-чудато очарование. Не се учудвайте, ако утвърдени бизнес дами се разхождат около вас с подобни аксесоари. Те са практични, но и забележителни. Съчетани със строг или семпъл тоалет, се превръщат в екстравагантно бижу.

Чантите тип “портмоне” в техния по-обемен вариант придават на всекидневното облекло супер закачливо излъчване. Говорим за цветните, бродираните чанти, за тези с големите орнаменти и причудливи надписи по тях, нали? Класическото черно копринено или кожено мини-портмоне определено е запазена територия за изискани вечери или елитни социални събития, а не за всеки ден. Портмонето придобива особено излъчване, ако е с животински десен.

С такава декорация са и т.нар. “торби” – неструктурирани, безформени чанти, трябва да притежавате. Комбинирайте ги с удобни обувки в същия стил. Така никога няма да сте неподготвени за изненадващата среща, разходка или купон.

Малката червена чанта е във вихъра си. Този ярък цвят продължава да властва на подиума под всякакви форми. Ние ви подсказваме един трик – червена чанта, комбинирана с плътен чорап или клин в същия цвят. Не е необходимо да търсите нищо друго червено в гардероба си. Всеки тоалет в черно, сиво, бяло и дори тъмносиньо ще грейне. Тази комбинация можете да приложите и през деня и на купон вечерта. Някои модели на чантите са с метални дръжки или токи и това ги прави по-спортни.

Червената малка чанта е заложена и в актуалните предложения на “Фабиана” – тя покрива широк диапазон от стилове – класически, всекидневен, младежки. Съчетание е на функционалност в ритъма на градския живот и елегантност в унисон със специалните вечери.

Лачената чанта е декорирана с пластмасови рамки или орнаменти. Лакът не отстъпва от модната сцена, напротив. Често цветът му е ярък – жълто, оранж, тюркоазено синьо, зелено и др. За по-смелите дами такава чанта и обувки са глътка свеж въздух в иначе скучния зимен гардероб.

Бялата или бежовата всекидневна чанта е свежа и удобна. Тя е гарнирана с бродерии, ципове и катарами, декоративни джобове за всякакви малки неща, които ние жените носим със себе си. Друга нейна разновидност е с по-изчистен класически стил и от по-твърда кожа, за да побира и съхранява важни документи, например.
Чантата на шнур е небрежна, но стилна. Не побира много неща, но пък е младежка и семпла.

Подаряваме ви щедро и няколко практични съвета, за това как да се грижите за вашата любима дамска чанта:
Преди всичко имайте предвид, че несъвръшенствата по кожата или различните тонове са нормални характеристики на естествената кожа.
За да запазим чантата дълго време като нова, трябва да я съхраняваме в торбичка от плат, съветват от “Фабиана”. Не бива да допускаме повърхността й да се доближава до други боядисвани кожи или да попада под дъжда.

Затова: носете си новите чанти, дами, и не забрявайте.....своите чадъри!

Снимки:
1. Чанта на “Фабиана” от крокодилска кожа в тъмнокафяв отенък.
2. Обемиста чанта за всеки ден от колекцията на “Фабиана”. Керемиденият цвят й придава особен шик.
3. Портмоне от кожата на пони и с оригинален животински десен на “Диор”.
4. Чанта тип “торба” в същия животински стил на Оскар Де Ла Рента.
5. Малка и семпла червена чанта на “Фабина” – цветна класика във всекидневието.
6. Лачена чанта в сигнално тюркоазено с пластмасови елементи от предложенията на Бруно Фрисони.
7. Бяла спортно-елегантна чанта на “Фабиана” с практични джобове отстрани.
8. Бежова изчистена чанта за бизнес и свободно време.
9. Светлолилава чанта “на шнур” – едно малко цветно бижу.
10. Класическа и елегантна черна чанта за бизнес дамите от предложенията на “Фабиана”.
11. Всекидневна чанта в топъл кафяв нюанс, която в комбинация с високи ботуши в този стил ще ви направи неотразима.

Фото: © www.fabianabags.com и www.style.com

Добави коментар
Вашето име:
Вашият коментар:
Въведете символите: captcha
Коментари от други потребители
kristian_delqkov:
2 Февруари
21:31
hghch
РОЗА:
10 Ноември
15:57
ТАЗИ МАРКА ЧАНТИ НА НАШИЯ ПАЗАР СА НАЙ ДОБРИТЕ ,ИМАМ ЧЕТИРИ ЧАНТИ ОТ ТАЗИ МАРКА

Дрехи с отстъпка
Завивки с пух
Рокля с рисунка
 Българският портал за мода Личен сайт на Любомир Стойков Luxury Life
Другото Кино - сайтът за независимо кино сребърни бижута Capino





Мода - Рецепти - Домашни любимци - Свободно време - Лунна диета - Бални рокли - Дамски рокли - Nixita - Print on demand clothing